Galoppövning

Hej! Jag tänkte dela med mig av en ridövning till mina ryttarläsare som jag och Amy brukar rida. Amy var, när hon kom till mig, inte så utbildad inom dressyren, det har jag lagt ner mycket tid på och hittat olika övningar som passat oss. Amy är väldigt känslig att rida, det räcker med små hjälper och förhållningar. Därför är övergångar och tempoväxlingar lite knepiga att rida.

Denna övning som vi har haft nytta av är en galoppövning med mycket tempoväxling. Man lägger en ganska liten volt vid sista bokstaven på långsidan, vi brukar lägga cirka 12 meters volter, i en mer samlad galopp. När volten är klar fortsätter man att vända in på volten och rider ur den mot ena långsidan i en ökad galopp, så man kommer ut i samma varv som man rider i. På långsidan samlar man upp galoppen till arbetsgalopp och lägger sedan en ny volt och samlar upp galoppen ytterligare och börjar om övningen på nytt.

Denna övning brukar vara återkommande i min och Amys träning. En väldigt bra övning som passar oss, volterna hjälper till att naturligt samla upp galoppen och därefter komma ut i en ökning som bromsas upp av långsidan. Den funkar för oss och återkommer som sagt i vår träning för att träna styrka, elasticitet och få henne kvick och mer uppmärksam på hjälperna.

Volt till vänster.

Ökad galopp ur volten.

Ökar till långsidan för att sedan samla upp.