Första dagen

Hej! Nu är första hela dagen gjord här i Flyinge. Kul! Jag startade dagen imorse och var med på utsläppet. Amy har lätt för att bli lite smått stressad på nya ställen och det märks att detta är en stor omställning för henne. Tycker däremot att hon sköter det bra och hoppas att vi båda snart kan bli hemmastadda här på gården 🙂

På förmiddagen tog vi en promenad mot skolan, Flyinge Kungsgård. Amy var väldigt allert och tog in den nya omgivningen. Efter promenaden fick hon gå ut i sin hage igen och jag, Krister och pappa begav oss in till Lund för att äta lunch. Sen åkte pappa vidare uppåt, så nu är det jag och Krister här. Jag uppskattar verkligen att mina nära är här i början för att hjälpa mig att komma på plats. Imorgon kommer mamma och min syster hit också för att se hur jag har det. Det blir kul!

Imorgon ska vi städa här i huset och jag ska handla lite saker till mitt rum för att komma i ordning med det sista. Ska rida Amy för första gången här också, tillsammans med några tjejer som också bor och har häst här. Ska bli kul att se mer av området. Nu ska jag sova och ladda upp inför imorgon. Godnatt!

Dags att gå på promenad.

Tillbaka i hagen.

På plats

Hej och godmorgon! Vi är på plats. Vi kom fram vid sju tiden igår och rullade in på en regnig vingård. Vi fixade Amys box, promenerade henne och släppte in henne. Hon verkar ta det hela med ro, vilket känns skönt! Resan gick utan problem. Amy var helt okej med att åka så långt, när vi stannade för att äta och fika tuggade Amy i sig hö och var väldigt tillfreds. Skönt! Det började dock regna en hel del efter ungefär halva biten. Mindre kul att köra i ösregn men det fick gå.

Stallet ligger under bostadshuset. Amy bor alltså precis under mig, från huset finns en trappa ner till stallet, smidigt. Mitt rum är just nu avskalat, fyllt med kartonger och väntar på att komma iordning. Det ska bli kul att få fixa till det som jag vill ha det.

Skolan ligger väldigt nära. Det visste jag ju sen innan, men den är verkligen jättenära. Det känns väldigt bra och smidigt. Idag ska jag med ner till utsläppet för att vara med Amy och se lite rutiner. Sen ska vi nog bara fixa idag, packa in allt i stallet, fixa mitt rum, handla. Sen ska vi ha stall- och husmöte nu när alla är på plats. Jag var sist hit, vi är åtta personer som bor här och sju hästar. Både stall och bostad är fulla.

Nu ska jag snart smita ner till stallet. Hoppas Amy har tagit natten bra, hon åt iallafall som vanligt igårkväll. Vi hörs senare! 🙂

Mot Flyinge!

Nu är bilen och transporten packade. Vi är redo att åka!

Jag packade de sista flyttlådorna fulla igår och städade ur det jag kunde i stallet. Morgonen idag startade tidigt. Vi packade in all packning i bilen och begav oss till stallet. Där packade vi in i transporten bakom pappas bil. Vi städade ur Amys box och Amy står nu i transporten redo. Åh så spännande! 

Vi har en lång resa framför oss med planerade stopp och nerpackad lunch och fika. Amy har såklart också mat och vatten medpackat. Det ska bli spännande att rulla in på gården i eftermiddag/kväll för att se hur det ser ut och träffa alla. Jag återkommer om första intrycken. Nu ska vi åka!

Lära känna nya hästar

I söndags red jag min kompis häst då hon var och jobbade. Det var andra gången jag satt upp på honom men första gången jag red ett helt pass. Kändes verkligen så kul! Att få rida en annan häst med andra kvalitéer och en annan ridning gjorde mig verkligen så motiverad. Vad roligt och nyttigt det är att prova andra hästar och andra typer än vad man är van vid. Konsten att kunna matcha med många olika typer av hästar vill jag lära mig och besitta!

Detta boostade mig mycket inför skolan. Att få rida olika hästar, lära känna dem och skapa ett samspel. Jag känner så starkt att jag verkligen älskar den här sporten och allt som hör till. Det finns så mycket kunskap att ta del av och vad häftigt att jag kommer få uppleva det. Jag ser verkligen fram emot skolan nu mer än någonsin. Samtidigt som det såklart känns lite läskigt med allt nytt.. Imorgon börjar resan mot Flyinge!

Bild från när Amy kom hem till mig första gången. Här började vår resa!

Gårdagen

Hej! Igår var väldigt produktiv dag. Började dagen skönt nog med en sovmorgon. Packade och städade massa på förmiddagen och cyklade sen till stan med min sambo för att lämna mina stövlar på lagning, handla lite och äta lunch.

Sen åkte vi till stallet för att städa ur transporten, ta in hästarna, fixa och rida. Jag red ett pass på banan som kändes bra. Sen åkte vi hem till min pappa med transporten för att tvätta den. Så nu är den ren och redo att åka ner till Skåne 🙂

Bild från igår.

Transporten under tvätt.

En vecka kvar till skolstart

Hej! Nu är det endast en vecka kvar till skolstart. Spännande! Jag fixar som ni vet för fullt inför resan ner till Skåne som bär av på torsdag. Vi har flera timmars resa framför oss, med transporten och inplanerade stopp. Jag hoppas att Amy kommer vara okej med att åka så långt och länge, men jag tror inte det ska vara några problem. Vi kommer som sagt ha inplanerade stopp och titta till henne.

Första veckan i skolan skulle jag tro att vi kommer bli överösta med information, upplägg och introduktioner. Jag ser mycket fram emot att få träffa mina klasskamrater, lärare och skapa nya kontakter. Det ska bli väldigt spännande. Vilken nervös dag det kommer vara första dagen. En vecka kvar!

Amy <3

Samspel och inspiration

Hej! Jag är väldigt tacksam över att ha fått lära känna Amy och fortfarande lär känna henne. Samspelet mellan häst och ryttare är verkligen fascinerande och helt underbart. Att få arbeta och umgås med hästar är verkligen fantastiskt.

Jag lyssnade här om dagen på Peder Fredricsons sommarprat. Jag har inte tagit mig tid att lyssna på det förens nu. Jag blir så inspirerad av att lyssna på duktiga människor som har lyckats. Han pratade om samspel mellan häst och ryttare och hur viktigt det är. Jag som är en tänkande person började analysera mig själv och relatera till Amy och hur fantastiskt ett band mellan häst och ryttare är.

Idag är det söndag, sista dagen på helgen. Jag kommer däremot vara ledig resten av veckan. Flytten sker på torsdag och innan dess ska det sista fixas. Just nu sitter jag i stallet i väntan på att en tvättmaskin ska bli klar. Jag har varit i stallet länge, släppte ut hästarna imorse och red Amy direkt på morgonen. Sen har jag fixat allt i stallet och plockat mycket med alla saker som ska packas. Tvättat täcken, smörjt läder, rengjort hinkar och borstar. När maskinen är klar ska jag åka hem och äta lunch. Sen ska jag åka till mamma för lite släktträff och senare tillbaka till stallet för att ta in hästarna, rida min kompis häst och kvällsfodra. Hoppas ni har en bra dag! 🙂

Bild från i veckan, fina Amy <3

Stallmorgon

Hej och god förmiddag! Jag är hemkommen för en stund sen från stallet. Var där i morse och släppte ut hästarna och fixade allt i stallet. Jag ska tillbaka senare och rida Amy, ta in alla hästar och longera min kompis häst.

Det blev ett ridpass med Amy igår på en blöt ridbana. Det blev mycket voltarbete för att undvika de värsta vattenpölarna. Hon kändes väldigt fin och speciellt i galopparbetet. Idag tänkte jag att vi ska rida ut en långtur och hoppas på att slippa regn.

Nu ska jag återgå till packningen här hemma som börjar ta fart.

En bild från igår.

Helgen

Hej! Idag är det fredag och snart helg! Det är nu packningen drar igång på riktigt. I helgen har jag stallhelg, så jag kommer vara mycket i stallet vilket passar bra då jag ska påbörja packningen. Jag ska lämna in ett par stövlar på lagning också i helgen då en dragkedja är trasig. Jag ska hinna med att träffa hela släkten för att säga hej då. Vi är väldigt nära i min familj och ses ofta alla samlade, ibland flera gånger om månaden. Nu kommer jag mest troligt inte se dem förens jul. Jag ska hinna med att handla foder till Amy i helgen också, så har jag dessutom två hästar att motionera då jag har hand om min kompis häst i helgen.

Det blir två fullmatade dagar! Sen går jag in på sista dagarna hemma. Vi hörs senare!

Klapp på halsen, duktig häst!