Funktionärshelg

Hej! Vilken händelserik vecka och helg det har varit! Här på Flyinge har SAAB International Grand Prix Dressage Flyinge gått. Världens längsta namn på en tävling! 😉

Jag har som sagt varit funktionär och fått gjort lite olika saker. Jag har varit med under veterinärsbesiktningen, gått med protokoll till två klasser och suttit som datorknappare under en Junior küren. Det var otroligt roligt och lärorikt att sitta bredvid domaren för att höra på poängen och kommentarerna. Något jag aldrig gjort förut. Jag försökte själv analysera och gå in för att se ritterna. Det var väldigt roligt!

Jag har också såklart gått på mässan som funnits. Det finns så mycket fint man skulle vilja ha! Lite shopping gick inte att undgå.

Jag har även hunnit med att rida under dessa fullspäckade dagar. Min skolhäst Cronist reds ut på idag tillsammans med två till från min klass. Amy har fått longeras idag och kommer promeneras till hovslagaren på skolan imorgon för att få nya skor 🙂

U25 Freestyle resultat.

Prisutdelning U25 Freestyle.

Det blev lite shopping också. I påsarna gömmer sig ett par ridbyxor och en regnkappa.

Min plats bakom datorn.

Mina klasskamrater och jag på tur i våra funktionärsjackor.

Det har varit en väldigt rolig vecka och helg. Så roligt att ha dessa duktiga ryttare på tävlingen så nära. Nästa vecka drar ytterligare tävlingar igång. Då är det dags för Breeders. Jag ska även där vara funktionär. Det är även så att mina två tränare kommer även hit! Så förhoppningsvis hinner jag träffa dem och prata lite!

Nu ska jag sova. Imorgon ska jag som sagt gå med Amy till skolan och hovslagaren. Sen ska jag rida lektion direkt på morgonen. Äntligen är det dags för mig att ha ridlektioner och ridvecka igen! 🙂

SAAB International

Hej! Ännu en otroligt fullspäckad dag med stress mellan ställen och aktiviteter för att hinna med allt.

Började dagen tidigt i skolstallet. Mellan stalltjänstpassen cyklade jag hem och red Amy. Hon fick gå på galoppbanan idag, framåtbjudning och lydnad. Väldigt duktig var hon 🙂 Sen cyklade jag tillbaka till skolan för att lunchfodra hästarna och ha en tretimmars eftermiddags lektion. Efter lektionen var det återigen stalltjänst och ridning på min skolhäst Cronist. Vi red också på galoppbanan tillsammans med en från min klass och en skolhäst.

Senare på eftermiddagen har jag varit funktionär på SAAB International Grand Prix Dressage Flyinge. Idag anlände alla hästar och jag var med som funktionär på veterinärbesiktning. Spännande att få vara funktionär på en så stor och internationell tävling, något jag inte varit förut. Det känns roligt att ta del av tävlingen och se allt som händer runt om. Jag har nu lärt mig hur en veterinärbesiktning går till och kommer vara funktionär på andra områden veckan ut. Det bäst är att vi dessutom får se hela tävlingen de tider vi inte jobbar, vi har en egen läktare och har tillgång till den hela tiden under tävlingen. Dessutom har vi fått en snygg funktionärsjacka som vi får behålla. Detta ska bli väldigt kul och spännande. Det ska bli jättekul att få se så många fina ekipage och ritter!

Jag och några i min klass iförda funktionärsjackorna 🙂

Tal och tårta

Hej! Nu sitter jag i soffan efter ännu en lärorik och rolig dag. Denna vecka har jag som sagt stalltjänst på skolan. Eller HAV, häst- och anläggningsvård, som det egentligen heter. Det innebär att jag och min grupp har morgon, lunch och eftermiddag i stallet och sköter alla stallrutiner.

Idag har jag haft några lektioner och kollat på mina klasskamraters ridlektion. Vi välkomnade även hem Fredrik Jönsson som kom hem efter VM och med en silvermedalj. Vi välkomnade honom med applåder och jubel. Sen blev det tal och tårta. Väldigt mysigt och trevligt med samhörigheten som finns här på Flyinge 🙂

Ikväll har jag kollar på hoppträning och promenerat Amy. Vi gick tillsammans med Amys hagkompis och henne ägare. Skönt med en kvällspromenad även fast kylan börjar komma.

Här nedan är två bilder från idag.

Dressyrträning ute på Kastanjegården.

Min skolhäst Cronist på bete. 

Flyingetempo

Hej! Nu är första helgen med stalltjänst slut. Nu förstår jag vad alla menar med Flyingetemp, oj vilket tempo vi fick ha!

Igår var vi inte så insatta i vilken tidsram vi var tvungna att hålla för att bli klara med dagen i tid. Vi lyckades vara två timmar långsammare än utsatt. Idag däremot hann vi med mycket bättre och kunde sluta klockan fyra som man ska. Vi har jobbat på från tidig morgon till eftermiddag med korta pauser. Det har varit hopptävlingar på Flyinge denna helg, perfekt att sitta och titta på under lunchpausen 🙂

Stallkatten Maja.

Lunch i restaurangen med utsikt över tävlingen.

Jag har hunnit med att rida många olika hästar också! Sen i fredags har jag suttit på fem olika. Tre av dem skolhästar. Väldigt roligt att få prova på olika typer, även fast vissa bara ska motionsridas. Jag har ridit både ut och i ridhus.

Här är High Hope som jag red ut på igår.

Amy och jag på tur i solnedgången ikväll.

Nu ska jag lägga mig och vila upp inför en ny vecka. Även i veckan kommer jag ha stalltjänst, då kommer vi däremot vara åtta personer istället för tre som vi var i helgen. Då går det såklart snabbare och vi kommer ha lektioner mellan stallpassen. Jag har däremot inga ridlektioner denna vecka, så jag tänkte vara åskådare när några av mina klasskamraters rider. Det blir kul och lärorikt. Nu är jag väldigt trött efter helgen, så det ska bli skönt att sova! 🙂

Storm, ridning och stalltjänst

Hej! Nu har jag landat hemma efter en ganska händelserik dag. Jag starta däremot upp dagen med sovmorgon, jag fixade stallet innan jag åkte till skolan och hade endast en lektion idag. Efter skolan cyklade jag hem i storm, det har blåst och regnat så mycket idag. Väl hemma lät jag Amy komma in.

Jag red även min skolhäst Cronist idag på eftermiddagen. Jag motionerade honom i ett ridhus undan regnet. Jag är verkligen så kär i den hästen, han känns så samarbetsvillig och härlig, jag tror att vi kommer få en väldigt rolig hösttermin tillsammans! Här nedan är en bild på honom från idag.

Ikväll har jag promenerat Amy, det hade som tur var slutat regna och blåste inte lika mycket. Så det var ganska skönt att komma ut på en kvällspromenad.

Nu väntar en helg med ridning på olika hästar, tidiga morgnar och stalltjänst på skolan. Även kommande vecka väntar stalltjänst, så nu blir det fullt upp ett tag efter en ganska lugn vecka. Men det är skönt med variation och olika tempon. Nu ska jag avsluta dagen framför teven och lägga mig i tid ikväll eftersom att klockan ringer tidigt imorgon 🙂

Equiterapeut

Hej! Igår var equiterapeuten här för att kolla igenom Amy. Jag tyckte hon var jättebra och gick verkligen igenom hela Amy och tog sig tid att göra det. Hon kollade även hur hennes sadlar låg och på vilket foder hon åt. Hon ska komma tillbaka igen efter en månad för att återkoppla. EquiMari kallar hon sig. Så nu ska Amy promeneras i två dagar och sen gå lugnt i ytterligare två.

En bild från i tisdags på min fina tjej <3

Idag har jag endast en lektion i skolan med eget arbete, och det arbetet har vi redan gjort, så jag är egentligen fri från lektioner idag. Däremot sitter jag på skolan nu och ska påbörja lite plugg. Jag och två till från klassen ska även starta upp ett grupparbete senare idag, så förhoppningsvis kommer jag få mycket gjort 🙂

“Ridning är väldigt personligt”

Igår satt jag och såg på när mina klasskamrater tränade för Jens Fredricson. Det var som jag hade tänkt mig väldigt lärorikt och inspirerande att sitta som åskådare. Jens kom även fram till oss som satt på läktaren och pratade under tiden de andra värmde upp. Han pratade om hans tankar kring att lära ut och att vara en tränare.

Han sa någonting som jag uppmärksammade lite extra och verkligen funderade och reflekterade över. “Ridning är väldigt personligt”. Ta och fundera på det en stund!

Att någon kommenterar ens ridning är väldigt personligt och man kan reagera på olika sätt. Det kan vara mer eller minder känsligt och man kan tolka saker på olika sätt. Jag började reflektera över uttrycket och tycker att det är så sant. Ridning är väldigt personligt! Väldigt spännande att tänka sig in i en tränares huvud, som måste handskas med att kunna hantera olika ryttare och ta sig an hur man överför sin kunskap till sina elever. Såna här saker kan jag länge sitta och tänka på 🙂

Här är en bild tagen igår från min åskådarplats!

Min häst i ridblocket!

Hej! Nu sitter jag i skolan i väntan på den andra gruppens ridlektion ska börja. Jag tänkte stanna kvar och titta på när de rider. Idag ska de rida för Jens Fredricson. Det ska bli spännande och intressant att titta på! Det finns mycket man kan lära sig på läktaren också genom att se och lyssna.

Tidigare idag fick vi även reda på vilken häst vi kommer ha under den här terminen. Jag blev väldigt glad, jag ska få äran att genomföra ridblocket tillsammans med Cronist, en valack född 2011 e.Conthargos. Så spännande och roligt! Jag red honom andra dagen under min första ridvecka och tyckte om honom väldigt mycket! Så det här känns jättebra! 🙂

Igår red jag och Amy ut en sväng. Det blev en lagom runda med skritt och trav. Idag ska jag också rida ut och imorgon kommer en equiterapuet hit för att behandla henne. Jag låter henne behandlas regelbundet och nu är det dags igen.

Här är två bilder från igår kväll när vi var ute på tur 🙂

Hoppning

Hej! Hoppas ni har haft en bra helg och är laddade inför en ny vecka, det är jag! Jag sitter just nu i skolan, var här runt nio i morse och har sen dess suttit och pluggat. Vi har inget Wifi hemma tyvärr, därför räcker inte riktigt mobildatan till för att plugga som jag vill. Jag ska snart ta och värma min matlåda och sedan börjar min första och enda lektion för idag vid 13.15.

I helgen har jag och Amy hoppat. Det var länge sen vi hoppade ordentligt, man märker på henne att hon tycker det är kul. Hon hoppar väldigt lätt och bjuder på hindren. Det känns verkligen som att hon har mycket hopptalang i sig! 🙂

I veckan har jag ingen ridning på skolan, jag kommer ha mycket tid till att påbörja pluggandet och rida Amy. Tänkte däremot försöka ta ut en equiterapeut till Amy denna vecka då jag brukar göra det regelbundet. Ska även försöka få tag på ett nytt regntäcke till henne då hon inte ville ha på sig sitt igår och slet av och sönder det, suck. Det ska dock bli några fina dagar denna vecka med sol och över 20 grader. Hösten är inte här riktigt än. Några varma dagar har vi kvar 🙂

Här är en gammal hoppbild på mig och Amy. Högt över 80 cm på vår första riktiga tävling tillsammans <3

Helg

Hej! Jag måste börja med säga att jag gillar min nya vardag! Men nu är det helg och jag har tid till att slappa mig lite. Igår var sista dagen på min grupps första ridvecka, nu blir det uppehåll från ridlektioner i två veckor tills det drar igång på riktigt med en egen tilldelad skolhäst. På lektionen igår låg fokus på övergångar genom balans och inverkan. Vi fick återigen rida utan stigbyglar för att hitta balans och sitta mitt på hästen. Jag red hästen Slide, en mjuk och ganska trevlig häst.

Jag har lärt mig väldigt mycket på denna vecka, och tänk att jag har tre år kvar i skolan, jag kommer lära mig så otroligt mycket!

Här är en bild på halva min ridgrupp. Vi delade upp oss på två så vi red tre åt gången. Från vänster är det Joanna på Bacchi, Johanna på Cronist och jag på Slide. Stackars Mette som måste hålla reda på våra lika namn, haha.

Idag hade jag utsläpp här hemma i stallet. Jag har ätit frukost och ligger nu igen i sängen för att slå på en film och slappa. I helgen har jag inga större planer mer än att rida Amy och städa. Det blir en ganska lugn och ledig helg med andra ord 🙂