En dag på Hippologprogrammet

Hej! Nu när jag har kommit in mer i rutiner och hur allt funkar på skolan tänkte jag dela med mig av hur en vanlig dag ser ut på Hippologprogrammet. Det vet jag att jag var väldigt nyfiken över att veta innan jag började på skolan. Hur ser en dag ut?

Dagarna kan variera väldigt mycket beroende på vilken vecka det är. Men om jag först utgår från en “vanlig” vecka. Eftersom att jag, tillsammans med halva klassen, är i ridblocket har jag en ridlektion om dagen de veckor jag har ridvecka. Lektionen brukar vara belägen på förmiddagen. Två dressyrpass, två hoppass och en road work (uteritt) i veckan. På helgen ansvarar jag även för att min häst blir skrittad en dag. Efter ridlektionen har vi en lektion, oftast en föreläsning på tre timmar. Så man kan sammanfatta – en ridlektion och en lektion om dagen, oftast.

Däremot har jag inte alltid ridvecka, vi varvar med en annan grupp. Så min grupp har ridning två veckor i sträck, sedan uppehåll i två veckor när den andra gruppen har ridning. Vi har samma hästar i båda grupperna, så oftast är det två som delar på en häst. Däremot finns det undantag och jag bland annat har min häst själv och har möjlighet att rida honom de veckor jag inte har ridvecka.

Cronist redo för kvällsträning.

Var tredje vecka har jag dessutom HAV, häst och anläggningsvård. Det kan man säga är stalltjänst, vi tar hand om alla sysslor i vårt stall. Mockning, in och utsläpp, fodring osv. Vi har även HAV två helger i terminen, då tillbringar vi helt enkelt helgen med stallsysslor. Veckorna varierar med andra ord helt i tempo och saker att göra. De veckor jag inte har HAV och inte har ridvecka, har jag endast en vanlig lektion om dagen. De veckor jag däremot har både HAV och ridvecka, då har jag fullt upp från klockan sju till fem. Väldigt varierande.

Efter jul sen kommer min grupp att börja med körblocket, då kommer vi bli tilldelade en eller två körhästar som vi kommer köra. Mycket spännande! Om hästarna går att rida kommer vi även ibland ha möjlighet till det utanför körtiden.

Efter halva vårterminen kommer min grupp att gå in i vårt sista block, som är unghästblocket. Då kommer vi två och två bli tilldelade en unghäst. Vi kommer hjälpas åt med allt kring unghästen och slutligen kunna sitta på och rida in hästen till viss del. Det ser jag fram emot, att få lära sig mer om hur unghästar funkar och hur man på bästa sätt arbetar med dem.

Det var ett ganska långt inlägg om mina dagar och kommande dagar här på Hippologprogrammet! Det känns kul att dela med mig av och förhoppningsvis ge några inblick över hur det är att gå Hippologen. Jag trivs väldigt bra! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.